پرده نقره ای سینما فقط برای سرگرمی نیست ، بلکه باید به آن نگاه زیبا تری کرد
هنر هفتم زمانی واقعا یک هنر است که بتواند برای زندگی انسان راه گشا و مثمر ثمر باشد
می خواهم در این مقاله۱۰ اثر مفید سینما جهان را به شما معرفی کنید که ارتباط نزدیکی با مسائل روانشناسی و مشکلات جامعه مدرن امروزی دارند.
معرفی اولین فیلم با نام :
دختر، ازهمگسیخته (Girl, Interrupted)
سال تولید: ۱۹۹۹
کشورهای سازنده: آلمان، انگلستان
زبان: انگلیسی
ژانر: زندگینامه، درام
رده سنی: بزرگسال
کارگردان: جیمز منگولد
بازیگران اصلی: وینونا رایدر (Winona Ryder)، آنجلینا جولی (Angelina Jolie)، کلیا دووال (Clea DuVall)
مدتزمان: ۲ ساعت و ۷ دقیقه
امتیاز IMDb: امتیاز ۷٫۳ از ۱۰
امتیاز Rottentomatoes: امتیاز ۵۳ از ۱۰۰
درباره فیلم دختر، ازهمگسیخته
زن جوانی بهنام سوزانا کیسن (با بازی وینونا رایدر)، بعد از کلی تلاش نافرجام برای پایاندادن به حیات خودش ، سر از بیمارستانی روانی درمیآورد.
آنجا متوجه میشود که مبتلا به اختلال شخصیت مرزی (Borderline Personality Disorder/ BPD) است و باید بهمدت ۱۸ ماه بستری شود و تحت درمان قرار بگیرد.
سوزانا در این بیمارستان روانی با زنانی دیدار می کند که شبیه به خود او هستند. منتها در عین حال تفاوتهای بزرگی با او دارند. او بهمرور راجعبه موضوعات مختلفی مثل سلامت روان، خودکشی، آسیبزدن به خود و نظایر اینها تأمل و فکر بیشتری میکند و سعی بر آن دارد که بفهمد واقعا کیست و چرا سر از این بیمارستان روانی درآورده است.
بازخورد مخاطبان و منتقدان
این فیلم در مورد بیماری های روانی مختلف است و شما با دیدن آن، اطلاعات جالبی راجع به این اختلالها پیدا خواهید کرد؛ برای مثال، لیزا رو (Lisa Rowe) در فیلم یک شخصیت جامعهستیز (سوسیاپات/ Sociopath) است که به صورت مداوم برای پرستارها و پرسنل دردسر درست میکند و دوست دارد بیماران دیگر را تحت کنترل داشته باشد جالب است بدانید آنجلینا جولی بهخاطر بازی تحسینبرانگیزش در این نقش جایزه اسکار بهترین بازیگر مکمل زن را دریافت کرده است .
فیلمنامه فیلم بر اساس داستان واقعی زندگی سوزانا کیسن و با اقتباس از کتابی ساخته شده است که خود او درباره تجربه بستریشدن ۱۸ماههاش در بیمارستان روانی نگاشته است. خیلیها آن را با «پرواز بر فراز آشیانه فاخته» مقایسه میکنند که یکی از بهترین فیلمهای تاریخ سینما و بهباور بسیاری بهترین فیلم درباره بیماری های روانی در سینماست استالبته دیدگاه های دیگری نیز وجود دارد . برخی از منتقدان انتظار بیشتری از این فیلم سینمایی داشتند و به عقیده آن ها ، میشد بهشکلی عمیقتر و تأثیرگذارتر رخدادهای واقعی کتاب خانم کیسن را به تصویر کشید و کارگردان فیلم باید کمتر به تخیلش مجال گسترش میداد.
در صورت این فیلم می توند یک انتخاب سرگرم کننده و البته تا حدودی آموزش دهنده در مورد بعضی مسائل روانشناسی باشد
لازم به ذکر است معرفی این فیلم دلیل بر موافقت و یا نظر مثبت موسسه ما با محتوای این فیلم نیست ، در این مقاله صرفا به دنبال معرفی آثار سینمایی جهان هستیم که به موضوعات روانشناسی اشاره مستقیم دارند و می تواند حاوی محتوایی روانشناسی در ژانر های مختلف باشند .
هنوز نه فیلم سینمایی دیگر برای معرفی باقی مانده با ما در مقاله های دیگر همراه باشید تا آثار بیشتری را به شما معرفی کنیم