این روزها شرایط اجتماعی، اقتصادی، سلامتی، افراد جامعه را به حد زیادی درگیر کرده است. افراد زیادی تمام مدت در مورد مسائل مختلف دچار نگرانی و تردید هستند و تجربه احساساتی همچون آرامش و شادی برایشان بسیار کم رنگ شده است. راهکارهای زیادی برای تجدید این احساسات در درونمان وجود دارد. در این مقاله ابتدا به تعریف احساس شادی درونی می پردازیم و در ادامه راهکارهای را ارائه می دهیم که با اجرایی کردنشان می توانید احساس شادی و آرامش را به خود هدیه دهید. شادی تمرینی مداوم است…
شادی از جنس یک احساس است، افراد زیادی شادی را به صورت لحظه ای یا چند ساعته تجربه می کنند در حالی که آن تجربه تنها یک احساس کاذب است. رفتن به یک کنسرت، مراسم عروسی، مهمانی های شاد، شاید بتواند افراد را برای ساعاتی در حالت سرخوشی نگه دارد اما باید بدانید شادی یک امر درونی است و برای رسیدن به این احساس عمیق به صورت همیشگی لازم است اقداماتی انجام بدهید تا بتوانید به صورت مداوم آن احساس را تجربه کنید.
1- به افکار خود ناظر شوید.
از امروز به افکار خود ناظر شوید ببینید در طول شبانه روز به چه چیزهایی فکر می کنید؟ احساسات خود را در طول روز بررسی کنید ببینید چقدر احساس شادی و غم دارید. هر جا که احساسات منفی وجود شما را فرا گرفت کمی تامل کنید ببینید دلیل این احساس منفی چه بوده است، افکار خود را بررسی کنید و سعی کنید افکار منفی خود را ریشه یابی کنید و برای آنها تا حد امکان به دنبال راهکارهای اساسی باشید. با این روش شما می توانید گره های ذهنی که شما را به احساسات منفی همچون استرس، اضطراب دائمی، غم و… وارد می کند را به صورت اساسی حل کنید.
2- نگرش شادی را در خود ایجاد کنید.
افراد شاد همیشه تلاش میکنند بهانه ای برای شاد زیستن بیابند. از اتفاقات ساده و شاید خیلی پیش پا افتاده بهانه برای لذت بردن می یابند. از امروز تصمیم بگیرید نگرش شادی را در خود ایجاد کنید. سعی کنید در ارتباط با محیط اطراف، با دیدن طبیعت خداوند، پرندگان، درختان، گل های رنگارنگ احساس شادی و لذت را در درون خود زنده کنید.
3- به مسائل زندگیتان به دید حکمت الهی بنگرید
مسائل و مشکلات در زندگی همه انسانها وجود دارند. در واقع این مسائل برای رشد روحی و جسمی و ذهنی به ما داده می شود تا بتوانیم در شرایط سخت از بیشترین ظرفیت ها و استعدادهای خود استفاده کنیم، از ترس ها عبور کنیم و بزرگتر و قوی تر شویم. اما اغلب افراد در جریان این مشکلات غرق می شوند و خود و خدای خود را فراموش می کنند. آگاهانه به خود یاداوری کنید که در پس هر سیاهی سفیدی است و شما توانایی پیروز شدن بر مشکلات خود را دارید، این یک قانون الهی است در هنگام سختی ها به یاد بیاورید این جهان بی انتها از خالق بسیار توانمند و قدرتمند آفریده شده است و کسی که جهان را رهبری می کند و از خلقت هر چیزی هدفی مشخص وجود دارد مسائل و مشکلات زندگی برای شما حکمت، رحمت و برکت به همراه می آورند اگر بتوانید قدرتمندانه و جسورانه برای حل آنها قدم بردارید.
4- جوگیری ها لزوما شاد نیستند.
ممکن است در جمع های مختلف افرادی را می بینید که بیشتر از همه صحبت می کنند بیشتر میخندند و سروصدا به پا می کنند شاید با خود فکر کنید آنها شادترین افراد روی زمین هستند. می خواهیم به شما بگویم احساس شادی یک احساس عمیق درونی است اگرچه اغلب افراد شاد افراد پرانرژی و خوش صحبت هستند و معمولا با طنز و شوخ طبعی با دیگران برخورد می کنند اما لزوما افراد پر شور و حرارت شادی درونی ندارند و ممکن است یک احساس شادی کاذب باشد که به صورت نمایشی برای دیگران نشان داده می شود. افرادی که عمیقا شاد هستند سطح انرژی بالایی دارند. شکست ناپذیرند، به زندگی امیدوارند، از جملات مثبت استفاده می کنند و اتفاقات و شرایط زندگی را به دید مثبت نگاه می کنند.
افراد شاد در سکوت و خلوت خود هم شادی را در قلب خود احساس می کنند. برای داشته هایشان سپاسگزارند و از آنها لذت می برند. انگار قلبشان به دنیای پر از عشق و احساس باز است. شاید آنچه می گوییم برایتان عجیب باشد یا در لحظه های خاصی از زندگی تان تجربه کرده باشید. اما افرادی وجود دارند که می توانند این احساس را در اکثر اوقات زندگیشان تجربه کنند. این کار با تمرین شدنی است.
5- افکار خود را کنترل کنید.
زمانی که افراد درگیر شرایط نابسامان هستند افکار منفی به ذهنشان هجوم می آورند و باعث تخریب شخصیت و اعتماد به نفس آنها می شود. معمولا افکار منفی از جنس ترس، احساس شرم، عذاب وجدان، احساس گناه، ناراحتی، افسردگی، رنجش و… هستند و هر چه فرد بیشتر در این افکار منفی بماند احساسات او منفی تر می شود. راه های زیادی برای رها شدن از افکار منفی وجود دارد که به صورت مختصر به آنها اشاره می کنیم.
الف- نفس های عمیق بکشید.
ب- دوش بگیرید.
پ- به طبیعت بروید و زمانی را برای لذت بردن اختصاص دهید.
ج- ورزش کنید. (ورزش های گروهی انرژی بسیاری زیادی به افراد می دهد)
ت- موزیک آرام بخش گوش بدهید.
ث- فیلم مورد علاقتان را ببنید.
ج- به بدنتان استراحت بیشتری بدهید.
ح – به کودک درونتان توجه کنید. ببینید چه چیز حال او را بهتر می کند خوردن یک خوراکی خوشمزه یا وقت گذراندن با کسانی که دوستشان دارید و….
۶-خودتان را بیشتر بشناسید.
بسیاری از افراد علایق خود را به درستی نمی شناسند و هنوز به صورت کامل به خودشناسی نرسیده اند. کمی به خودتان اهمیت بدهید به رفتارهایتان توجه کنید ببینید چه چیزهایی حالتان را خوب میکند؟ از چه چیزهایی لذت می برید؟ هم صحبتی با چه کسانی حال شما را بهتر می کند؟
لیستی از مواردی که حال شما را خوب می کند آماده کنید و از امروز تصمیم بگیرید زمانی را برای انجام آن کارها اختصاص دهید.
۷- راه حل مناسب برای مسائل خود بیابید.
زمانی که افراد درگیر مسائل زندگیشان هستند احساس شادی داشتن کمی دشوار است. واقع بین باشید مسائل شما مربوط به شما هستند و شما برای حل آنها مسئول هستید. پس برای حل آنها نهایت تلاشتان را بکنید.
لیستی از مسائلی که برای شما درگیری ذهنی ایجاد کرده اند آماده کنید و برایشان راه حل های مناسب پیدا کنید، می توانید از یک مشاور برای حل شان کمک بگیرید. هر چه دغدغه های ذهنی شما کمتر باشد ذهم شما سبکتر است و شما می توانید احساس شادی بیشتری را تجربه کنید.
۸- خود را در فضای شادی قرار دهید
به صورت آگاهانه تلاش کنید در مکان هایی که احساس بهتری به شما می دهند قرار بگیرید. با افرادی که حال شما را بهتر می کنند معاشرت کنید. لباس های رنگ شاد بپوشید، در صحبت هایتان از کلمات پر انرژی و هیجان آور استفاده کنید. به صورت آگاهانه تلاش کنید خود را در فضای شادی قرار دهید و به مرور زمان خواهید دید که سطح احساس خوب شما افزایش پیدا می کند.